Skip to content

Over mij

Welkom, mijn naam is Arianne Smit. Ik woon momenteel in de mooie stad Heerlen. Liefhebber van mens, natuur en verdieping.

Vanaf mijn geboorte

Vanaf mijn geboorte ben ik deels opgegroeid in de gewone maatschappij en deels in een veelal Christelijke gemeenschap met hun eigen leefregels en overtuigingen. Ik had het voorrecht met veel verschillende mensen van alle leeftijden op te groeien en samen te werken. Deze twee werelden hadden vaak tegenovergestelde visies waartussen het vinden van een balans een uitdaging was. 

Ik was een gevoelige, empathische ziel en kon zodanig veel en diep ervaren, opnemen en leren, dat ik me vaak niet direct in situaties hoefde te begeven om ze volledig te begrijpen. Ik observeerde graag en doorvoelde wat er gaande was ook in anderen.

Psychologie en astrologie

Het vroeg overlijden van mijn vader in 1994 aan een psychische aandoening, motiveerde mij om me meer bewust te worden, vragen te stellen: Wat is er toch gaande in die geest van de mens? Wat zijn de motieven en wat brengt mensen tot wat ze doen? Vanaf het millennium begon ik mij te verdiepen door het bestuderen van psychologie, filosofie en andere godsdiensten. Dit bracht meer structuur in de eerder wat warrige, op gevoel ontvangen informatie. Door een deels gemaakte HBO studie psychologie ontdekte ik de eerste structuren. Ook kwam ik er achter dat er hier weliswaar antwoorden in waren te vinden maar dat dit systeem nog niet compleet was. In de jaren daaropvolgend ontdekte ik astrologie en deed een aantal uitgebreide cursussen. Wat verhelderend was om te ontdekken is, dat astrologie de oudste vorm van psychologie en archetype leer is. Ook Carl Gustav Jung kwam daar achter en werkte er veel mee via droom analyse. Daar is later ook het Human Design systeem bij gekomen welke nog meer inzicht brengt in combinatie met ons energiesysteem.

Coaching Tiel

Praktijkervaring

Eerst werkte ik jarenlang op administratief gebied bij verschillende bedrijven. Gedurende deze jaren heb ik veel samengewerkt met verschillende mensen. Dit leerde mij belangrijke lessen voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en verdiepte mijn mensenkennis. Ik merkte dat veel mensen met vragen naar mij toe kwamen en probeerde ze dan zo goed mogelijk van advies te voorzien.

In 2012 begon ik mijn eigen schoonmaak- en opruim coach bedrijfje en werd het coachen en werken met mensen wat professioneler. Ik merkte dat vooral het individueel begeleiden van mensen op hun persoonlijke pad mij gelukkig maakte. Tijdens deze jaren heb ik naast de opruim coaching ook velen kosteloos coaching mogen geven en uiteraard ook vele lessen terug mogen ontvangen.Spiritualiteit, Sjamanisme, Yoga en Kristallen

Intussen oriënteerde ik mij verder op het gebied van nog oudere tradities en vormen van spiritualiteit. Ik voelde me aangetrokken tot Boeddhisme, Hindoeïsme – Yoga, Sjamanisme en New Age stromingen. Wat mij vooral intrigeert in de twee laatste vormen is de wijsheid van de aarde zelf in de vorm van kristallen. Ik werk daarom graag met deze zeer oude technologie. Ik heb een opleiding mogen volgen waarin er gewerkt wordt met o.a. lemurische kristallen.

Sjamanisme en Yoga zijn echter in mijn ervaring de meest holistische tradities en daar heb ik mij dan ook in verdiept. 

De afgelopen vier jaar heb ik drie belangrijke sjamanistische leraren mogen ontmoeten welke mij de sleutels tot het sjamanisme hebben gegeven. Bij hen heb ik verschillende ceremonies ondergaan en daarna aangeleerd om anderen hierin te begeleiden. Ik ontdekte zo een prachtige, oeroude, wereldwijde vorm van her programmeren en vernieuwing welke in samenwerking is met de natuur zelf. Daarnaast ben ik een yoga opleiding gaan volgen en ben yin yoga en yoga nidra lessen gaan geven. Hierdoor verdiepte ik op een andere manier het weten van het lichaam en de energie systemen en ontdekte dat ook dit een vorm van sjamanisme is.

Life coaching

Uiteindelijk waren alle ingrediënten aanwezig. Het zaadje was gezaaid en had alle tijd, energie en aandacht gekregen om uit te groeien tot een vruchtdragende plant. Er kwam een stroom van aanwijzingen en aanmoedigingen om al deze voorgaande kennis en ervaring in één of meerdere structuren samen te brengen. Zo ben ik begonnen een internationale opleiding tot life coach en ben zelf coaching cursussen gaan volgen voor verdere persoonlijke ontwikkeling in coaching. Zo ontstond een overkoepelende noemer en uitingsvorm voor alle voorgaande kennis en ervaring.

Dit werk is in mijn ogen de mooiste en volledigste missie die een mens mag krijgen en een grote eer!

Namasté

Arianne